Pàgines

Mantega de karité

L'arbre de karité és un arbre sagrat, símbol de la joventut i que creix de manera salvatge a l'Àfrica Subsahariana.
Les dones africanes en recullen els fruits que contenen una llavor, la nou de karité. D'aquesta nou n'extreuen la mantega que fan servir per a cuinar i per a usos cosmètics. La producció col.lectiva de la mantega de karité és una activitat complementària que millora el nivell de vida de la població, sobretot el de les dones.

La mantega de karité és un dels ingredients que utilitzo en gairebé tots els meus sabons i és l'ingredient principal de la "mousse de karité".


La "mousse de karité" és una mantega pel cos i les mans que conté karité, oli de jojoba i oli essencial d'ilang-ilang. S'aplica després de la dutxa o el bany, sobre la pell encara mullada per tal de millorar-ne l'absorció. No conté cap tipus de conservant ni colorant.
Per a pells seques, sensibles i normals. Hidrata i protegeix la pell de les agressions del sol, el vent i el fred. El seu alt contingut en vitamines A, E i F contribueix a la millora de l'elasticitat de la pell, actuant contra l'envelliment prematur i evita la formació d'estries.
El seu ús continuat proporciona una pell suau i nodrida. I és molt eficaç per a suavitzar la pell seca dels colzes, genolls i peus.

Fins ara he comprat la mantega de karité a través d'un proveïdor convencional. Una mantega de bona qualitat, certificada. Però des de que vaig decidir utilitzar-la com a ingredient tenia en ment la possibilitat de comprar-la directament a una de les cooperatives de dones africanes.

I per fi ho he aconseguit!!!! A partir d'ara la mantega que utilitzi per a elaborar els sabons i la mousse serà de l'associació de dones Songtaaba de Burkina Fasso, una de les primeres associacions que produeix mantega de karité biològica certificada, de comerç just.
www.songtaaba.net


Un petit granet de sorra per ajudar a millorar el món....

4 comentaris:

Traumschaumseife ha dit...

Oh...ich muss auf die deutsche Übersetzung warten, leider versteh ich nicht alles.
Bin schon ganz gespannt!

ich wünsche dir schöne sonnige Tage :-)
Claudia

Silvia - Taller de sabó ha dit...

Hallo Claudia,

ja ich muss noch ein wenig arbeiten...
Ich nehm' mir jetzt diese 4 Tage Urlaub und dann geht's ran an die Übersetzung... inzwischen kannst du ja noch ein wenig Katalan üben ;-)))

Ich wünsche dir auch ein paar schöne Tage.

Anònim ha dit...

Hi,
I left a message for you on your flikr and will leave one here too.
You have won a contest for naming the Mystery Flower. You can find more info' at my blog site. You will find an email address in one of the posts so you can get in touuch with me. Congratulations!
Colette

Unknown ha dit...

Molt interessant. Vivima TN- EEUU- i l idea principal 'es fer formatge de cabra d alta qualitat, pero com a activitat paralel.la , estem pensant en fer sabons artesanals originals.
La mantega de karité ens ha sorpres !